Írta: Lisa Rapaport, 2020. szeptember 4. Is It Skeeter Syndrome

Írta: Lisa Rapaport, 2020. szeptember 4. Is It Skeeter Syndrome

Az epinefrin megnyitja a légutakat, és megakadályozhatja, hogy a test sokkba kerüljön.

Az orvosok általában azt javasolják, hogy a súlyos allergiában szenvedők tartsanak készüléket otthon, a munkahelyen vagy az iskolában. Sokan mindig tartanak maguknál egyet tokban vagy pénztárcában.

Még ha soha nem is használták, az eszközök körülbelül 18 hónapon belül lejárnak, és ki kell cserélni.

Elizabeth Diament, a marylandi Silver Spring-ből, akinek 13 éves fia, Josh dióallergiás, ezt mondja: „Szeretem, ha kettő van otthon, kettő a hátizsákjában, kettő pedig az iskolai nővérnél, és nagyon lejárnak. gyorsan. ”

Az árképzés nagy probléma

A Teva egyelőre nem közölte, hogy mikor lesz elérhető az új általános készülék, és mennyibe fog kerülni. Az ár fontos. A jelenleg kapható EpiPens ára 300 százalékot emelkedett az elmúlt évtizedben.

Az egészségbiztosítással rendelkezők gyakran kaphatnak automatikus injekciót a biztosító önrészének költségéért. De azoknak az embereknek, akik nem rendelkeznek biztosítással vagy magas önrészű egészségbiztosítási csomaggal rendelkeznek, az eszközök évente több ezer dollárba kerülhetnek.

A Mylan kiadta saját alacsonyabb költségű termékét "engedélyezett generikus" tavaly fele áron (kb. 300 dollár egy kétcsomagért). Az FDA szerint az engedélyezett generikus gyógyszer kifejezést olyan jóváhagyott márkanevű gyógyszer leírására használják, amelyet a márkanév nélkül forgalmaznak a címkén. A generikus gyógyszer ezzel szemben a márkanevű gyógyszer másolata, amelyet a márkanevű gyógyszert gyártó cégtől eltérő cég gyárt.

Két másik autoinjekciós epinefrin márka van a piacon: Adrenaclick és Auvi-Q.

Elkötelezettség a generikus termékek iránt

A Tevát két évvel ezelőtt elutasították az EpiPen általános verziójával kapcsolatban, de az FDA tavalyi útmutatása után újra jelentkezett.

„Különösen elkötelezettek vagyunk az összetett termékek általános másolatainak fejlesztése iránt” – mondta Scott Gottlieb, az FDA biztosa közleményében. Az EpiPen a „komplex termék” kategóriába tartozik, mivel egyesíti az eszközt és a gyógyszert.

“Ezeket a termékeket nehéz lehet másolni, és ezért néha nem kell időben szembesülniük a generikus versennyel, miután a szabadalmak és a kizárólagosságok már nem akadályozzák a jóváhagyást” – mondta Gottlieb. „Új iránymutatást dolgozunk ki a szponzorok számára, hogy hatékonyabbá tegyük az összetett termékek generikus változatainak fejlesztését, és számos összetett generikus gyógyszeralkalmazás felülvizsgálatát helyezzük előtérbe. ”

Lisa Gable, a McLean, Virginia állambeli Food Allergy Research érdekvédelmi csoport vezérigazgatója & Az Education (FARE) szerint „az ételallergiában szenvedő családok túl sokáig küzdöttek azért, hogy megengedhessék maguknak adrenalin-autoinjektorokat, vagy akár felírhassák recepteiket, tekintettel a jelenlegi országos hiányra. Rendkívül fontos, hogy ez az életmentő gyógyszer könnyen hozzáférhető és megfizethető legyen mindenki számára, akinél fennáll az anafilaxia veszélye. ”

Ha nehézségei vannak a jelenleg elérhető epinefrin autoinjektorok megtalálásában, a FARE a következő tanácsokat kínálja honlapján:

Látogassa meg a HealthMart. com, hogy megtalálja azokat a független gyógyszertárakat, amelyekben az eszköz készleten lehet. Ha nem találja a szokásosan használt eszköz márkáját, beszéljen orvosával az egyéb lehetőségekről.

Iratkozzon fel asztma és allergia hírlevelünkre!

A legújabb allergiák

Az FDA által jóváhagyott új Palforzia földimogyoró-allergiás gyógyszer

Az első FDA által jóváhagyott ételallergiás gyógyszer 2020 második felében kerülhet forgalomba.

Becky Upham 2020. február 7

A Palforzia földimogyoró-allergia kezelése egy lépéssel közelebb került a piachoz

Az FDA támogatásáról biztosította azt a terápiát, amely életeket menthet meg és családok millióinak enyhítheti a szorongást.

Becky Upham 2019. szeptember 17

Úgy gondolja, hogy allergiás a penicillinre? Gondolkozz újra

A téves diagnózis megnövekedett egészségügyi kockázatokhoz és költségekhez vezet.

Becky Upham 2019. január 28

A legjobb vény nélkül kapható kezelések a szezonális allergiás tünetek enyhítésére

Orrfolyás? Tüsszentés? Vizenyős szemek? Ezek segíthetnek a kellemetlen allergiás tünetek kezelésében.

Írta: Everyday Health Editors 2018. július 16

Justin Verlander legjobb tippjei az allergia enyhítésére

A tavaszi allergiaszezon a sarkon, a Houston Astros kancsó és az allergiás Justin Verlander tippeket ad az allergiás tünetek kiküszöbölésére. . .

Írta: Nicol Natale 2018. március 29

A gyakori ételallergiák megértése

2017. november 14-ig

Allergiás vagyok a búzára: most mi van?

2017. november 14-ig

Az egészségügyi probléma, amely majdnem tönkretette Derek Hough törvényét

2017. november 14-ig

10 allergia elleni trükk, amit talán még nem próbáltál ki

Írta: Chris Iliades, 2014. december 3

COVID-19 oltások és COPD: be kell oltani?

A tüdőtágulás, a krónikus hörghurut és a COPD egyéb típusai növelik a COVID-19 kockázatát, így a védőoltás különösen fontos. Íme néhány fontos teendő. . .

Becky Upham 2021. április 30"

A chigger egy éretlen atka, amely kisemlősökön és embereken is táplálkozik. Cavallini James/Alamy

Néha „bogyós poloskáknak” vagy „vörös poloskaknak” nevezik, az Egyesült Államok nagy részeit népesítik be – beleértve az egész délet, az Alföldet és az Atlanti-óceán középső részét. Noha gyakran élénkvörös színűek, a cigányok csak akkorák, mint egy sószem – így szinte lehetetlen észrevenni őket sem a vadonban, sem az ember bőrén.

„A csigafaj az éretlen atkák egy fajtája, amely időt tölt kisemlősök és emberek táplálásával” – mondja Lee Townsend, PhD, a Lexingtoni Kentucky Egyetem rovartan professzora. Dr. Townsend azt mondja, hogy sokféle atkafaj létezik, de csak néhány típus harap lárvaállapotában. Ezeket nevezik csikósoknak. „Nem minden atka atka, de minden atka atka” – teszi hozzá.

Ellentétben a szúnyogokkal, kullancsokkal és más csípős poloskákkal, a csipkefélék nem kötődnek az emlősökhöz, hogy vért szívjanak. Ehelyett a chiggerek a bőrsejteken és a szöveteken lakmároznak, magyarázza Townsend. De hasonlóan a szúnyogokhoz és a kullancsokhoz, a szúnyogok is csúnya bőrreakciót válthatnak ki. Azt mondja, hogy ez a reakció a chigger nyálából származik, amelyet az általuk felfalt sejtek és szövetek lebontására és megemésztésére használnak.

KAPCSOLÓDÓ: 7 olyan bőrbetegség, amely fertőzőnek tűnik, de nem az

A Chigger-csípések nagyon hasonlítanak a többi poloskamarásra. Íme, hogyan lehet helyesen azonosítani őket

Mint minden poloskacsípésnél, itt is van némi eltérés a csipkelődés esetén.

„Különböző emberek eltérően reagálnak a csípésekre, ezért nagyon nehéz lehet különbséget tenni a szúnyogcsípések között” – mondja Townsend. Főleg, ha megcsíp egy magányos csípés, a kialakuló vörös szál többé-kevésbé hasonlíthat egy szúnyogcsípésre.

Vannak azonban olyan harapásjellemzők, amelyek felbukkanhatnak, és amelyek segíthetnek megkülönböztetni a csikót más hibáktól. Egyrészt, a csirkeharapás hajlamos egy teljesen új szintre emelni a viszketést. „Nem tudok sok olyan erősen viszkető dologról, mint egy csigaharapás” – mondja Michael Merchant, PhD, a Texas A rovartan professzora.&M Egyetem Dallasiban.

Ezen kívül a csilingelők hajlamosak csoportosan rákapaszkodni az ember bőrére. Nem láthatja őket nagyító nélkül. De érezhet némi irritációt, amikor először kezdenek táplálkozni. Az ebből eredő harapások pedig gyakran vörös foltok csoportjaiként jelennek meg – szemben egyetlen viszkető csomóval vagy vörös kiütéssel. (1) Ha bőrön viszkető csomók jelennek meg, amelyek úgy néznek ki, mint sok szúnyogcsípés vagy horzsolás, akkor jó fogadás, ha csikókkal van dolgod. (2)

Ezeknek a harapásoknak egy másik jellemzője: a csilingelők szeretnek forró és izzadt területeken összegyűlni – például a zokni belsejében, az övvonalnál, a hónalj belsejében vagy a térd mögött – mondja Dr. Merchant. „Ha csak ott látja a harapásmintát, ahol a zoknija volt, az valószínűleg zoknit jelent” – teszi hozzá.

Hogyan lehet azonosítani a gyakori rovarcsípéseket és -csípéseket

A legtöbb gyakori poloskacsípés és csípés ártalmatlan. De néhányuk orvosi ellátást igényel. Itt megtudhatja, mit kell tenni velük.

Diavetítés

Mit tehetek a csípések kezelésére és a viszketés enyhítésére?

Míg a viszkető és kényelmetlen – nem is beszélve a csúnya – csípések általában egy héten belül – és gyakran néhány napon belül – maguktól elmúlnak. (3) „Miután végeznek az etetéssel, [a csigazok] maguktól leszállnak” – mondja Townsend. Azt javasolja, hogy vegyen le egy forró zuhanyt, és alaposan szappanozza be a területet. (Ezzel el lehet távolítani a köhögést, mielőtt még duzzanatot és irritációt okoznának, mondja.) A helyi kalamin krém alkalmazása is segíthet a viszketés csökkentésében – teszi hozzá. Ilyen lehet a hideg borogatás, az orális antihisztaminok, mint a Benadryl vagy a Zyrtec, és az alkohol. (4)

KAPCSOLÓDÓ: Mi az antihisztamin?

Orvoshoz kell fordulni? A legtöbb esetben nem. „A sikló terjesztheti a betegségeket a világ más részein, de nálunk nem” – mondja Townsend a hazai csigazókról.

KAPCSOLÓDÓ: Minden, amit tudnod kell a rovarcsípésről és a betegségekről

Ennek ellenére a chigger harapása egy másodlagos fertőzés alkotox amazon kockázatának teheti ki az embert. Ez megtörténhet, ha megkarcolja a harapást vagy harapást, és feltöri a bőrt, ami lehetővé teszi a baktériumok bejutását, mondja Merchant. Ha a harapás körüli duzzanat vagy bőrpír az első megjelenése után néhány nappal rosszabbodik, vagy ha lázat vagy egyéb influenzaszerű tüneteket észlel, ezek fertőzés jelei lehetnek. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha a harapásból folyadék szivárog vagy fájdalmassá vált, vagy ha csalánkiütést, hányást vagy hányingert tapasztal – forduljon orvoshoz. (5)

Igen, elkerülheti, hogy megharapjon, és mégis élvezze a szabadban

A chiggerek általában árnyékos vagy benőtt területeken élnek, például erdőkben és vadon élő mezőkön, mondja Townsend. „Menedékre van szükségük a nap elől, és szeretik a magas páratartalmat, ezért általában szeretik a magas füvet és a helyeket, ahol egerek és kisemlősök vannak” – mondja. „Nem fogsz sokukkal összefutni kaszált vagy parkosított területen. ”

Emiatt az udvarok vagy a kültéri területek gondozott, túlnövekedéstől és bokroktól mentes tartása hatékony módja annak, hogy minimálisra csökkentsük a csicskapopulációt. A sétautakon való tartózkodás – nem pedig a magas füvön vagy a vadabb területeken – egy másik módja annak, hogy elkerüljük a csilingelőket. (6)

Ha erdőben mászkál, vagy gyümölcsöt szed egy szántóföldön, akkor ezekben az időkben extra óvintézkedéseket kell tennie, hogy megvédje magát a siklótól. Townsend azt javasolja, hogy viseljen hosszú nadrágot, és húzza bele a zoknijába. „A riasztószerek is segítenek” – mondja, megemlítve az olyan gyakori típusokat, mint a DEET, amelyet a szúnyogok és kullancsok elriasztására is használnak. Ügyeljen arra, hogy ezeket a riasztószereket használja a cipőjén és a lábszárán – olyan helyeken, amelyeken a csilingelők általában megakadnak.

És még egyszer, ha forró, szappanos zuhanyozást vesz igénybe, miután siklófertőzött területeken tartózkodott, segíthet eltávolítani őket, mielőtt bőrirritációt okoznának, mondja Townsend.

A chigger kellemetlenséget okoz – és a harapásuk hihetetlenül viszkető lehet. De ha képes ellenállni ezeknek a harapásoknak a karcolásnak, akkor nem okoznak hosszú távú problémákat vagy egészségügyi szövődményeket.

Bogárcsípés és krónikus betegségek

Hogyan kezeljük a poloskacsípéseket, ha pikkelysömörben szenved

A rovarcsípés fontos, ha rheumatoid arthritisben szenved

A rovarok által terjesztett betegségek veszélyei SM esetén

Elsősegélynyújtási emlékeztetők RA-ban szenvedőknek: Summer Edition

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

Szerkesztői források és tények ellenőrzése

Chiggerek. MedlinePlus. 2018. július 9. Chiggers. Iowa State University Extension and Outreach Kertészet és Home Pest Hírek. Emberek parazita atkák. Rovartan a Kentucky Egyetemen. 1996. október. Juckett G. Arthropod Bites. amerikai háziorvos. 2013. december 15. Bolha-, atka- vagy csípőcsípés gyermekeknél. Johns Hopkins Medicine. Ahogy a csigazók egyre vastagabbak, nincs ideje kuncogni. Purdue University News. 2001. július. Mutass kevesebbet

A legújabb rovarcsípés

A természetes rovarriasztók valóban működnek?

A poloskacsípés okozta viszkető bosszúság és az egyes rovarok által hordozott veszélyes betegségek kockázata ellenére sokan nem akarnak rovarriasztót használni. . .

Írta: Lisa Rapaport 2020. szeptember 4

Skeeter szindróma?

Itt van minden, amit tudnia kell a szúnyogcsípésekkel kapcsolatos allergiás reakciókról, beleértve azt is, hogy mit kell tenni ellenük.

Lisa Rapaport 2020. június 30

Tanulmány: A szúnyogok megtalálják (és úgy döntenek, hogy megharapnak), mert érezhetik a lélegzeted szagát

Az új kutatás egy napon segíthet a tudósoknak új szúnyogirtási lehetőségek kidolgozásában.

Írta: Lisa Rapaport 2019. július 23

6 dolog, amit tudnod kell az ázsiai hosszúszarvú kullancsról

Szakértői válaszok a lehetséges kockázatokról és arról, hogy az egészségügyi tisztviselők miért tartják szoros szemmel ezt a külföldi betolakodót.

Becky Upham 2019. május 23

7 természetes módszer a szúnyogcsípés megelőzésére

A viszkető szúnyogcsípés elkerülése érdekében a szintetikus riasztók nem az egyetlen lehetőség. Tudja meg, mi más működik a bosszantó szúnyogok elűzésében. . .

Szerző: Deniz Sahinturk 2018. november 21

6 műtét utáni tipp a metszés gyógyulásához

A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú – de gyakran figyelmen kívül hagyott – része a helyreállítási tervnek.

Írta: Andrea Peirce 2021. április 26. Szponzorált hirdetési tartalom

8 dolog, amit az ekcémás embereknek tudniuk kell a COVID-19 vakcinákról

Bőrgyógyászok szerint az atópiás dermatitiszben szenvedők túlnyomó többsége számára előnyös lehet az új koronavírus elleni védőoltás. Olvas. . .

Írta: Moira Lawler 2021. április 20

Te – Igen, Te! — Lehet Psoriasis Patient Advocate

Írta: Howard Chang 2021. március 25

A pikkelysömörrel való élet ázsiai amerikaiként azt jelentheti, hogy „keserűt eszik”

Írta: Howard Chang 2021. március 3

Mi a teendő, ha a helyi kezelések nem elegendőek a pikkelysömörhöz

Az Ön állapotának előrehaladtával előfordulhat, hogy meg kell fontolnia szisztémás kezeléseket a tünetek kezelésére.

Írta: Colleen de Bellefonds 2021. február 23"

Egy új kutatás kimutatta, hogy a szúnyogok először úgy találják meg emberi célpontjukat, hogy megérzik a szén-dioxidot, amit kilélegzünk, majd azáltal, hogy meglátnak minket, amikor közelebb kerülnek. iStock (2)

Hogy miért döntenek úgy, hogy a szúnyogok az Ön lábait és karjait zsákmányolják, szemben a melletted ülő, hasonlóan kitett emberekkel, arra a tudomány még nem adott határozott választ. De az új adatoknak köszönhetően egy lépéssel közelebb kerülhetünk.

A Current Biology folyóiratban július 18-án megjelent új tanulmány szerint a nőstény szúnyogok először szaglásuk alapján választják ki célpontjukat, majd a szemük segítségével közelítik meg az ölést, amikor zsákmányaik közel vannak.

Korábbi kutatások szerint a szúnyogoknak szagokra és vizuális jelzésekre is szükségük van ahhoz, hogy gazdát találjanak – és hogy a szúnyogok vonzódnak az általunk kibocsátott szagokhoz (például a szén-dioxidhoz [CO2], amelyet kilélegzünk), de az új tanulmány jobban rávilágít arra, hogyan teszik ezt a rovarok. . Az adatok azt sugallják, hogy a szúnyogok könnyebben találnak gazdára, ha először megérzik a CO2-szagot, és addig követik az orrukat, amíg elég közel nem érnek ahhoz, hogy lássák célpontjukat; és úgy tűnik, hogy a rovarok szaglása nagyobb szerepet játszik abban, hogy a szúnyogok közel kerüljenek a célpontjukhoz, mint a látásuk.

KAPCSOLÓDÓ: Bug Bites 101: Minden, amit tudnod kell arról, ami megharap

„A leheletünk meg van töltve CO2-vel” – mondja a tanulmány vezető szerzője, Jeffrey Riffell, PhD, a Washingtoni Egyetem biológiaprofesszora. A szúnyogokat több mint 100 méterről is vonzza a szag, magyarázza.

Adatok: Úgy tűnik, hogy a szúnyogok szaglása erősebb, mint a látásuk

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a kutatók az Aedes aegypti nevű fajra összpontosítottak, amelyet néha sárgaláz-szúnyognak is neveznek, és amely dengue-lázat és más vírusokat is terjeszthet.

Comparar listados

Comparar

ESTA PÁGINA WEB ES EXCLUSIVAMENTE PARA MAYORES DE 18 AÑOS. VERIFICA TU EDAD PARA CONTINUAR.

TuEncanto.com No es una Agencia de escorts. La web TuEncanto.com es una web de anuncios clasificados la cual no se responsabiliza de los textos, fotos o publicaciones que hagan sus usuarios registrados. En TuEncanto.com se anuncian profesionales independientes que no tienen ninguna vinculación laboral ni profesional con dicha marca que no sea la de meramente publicitaria de sus anuncios. TuEncanto.com no comercializa directamente los eventuales servicios que pudieran ofrecer dichos profesionales. Las relaciones que pudieran establecer los usuarios de la web con terceros y viceversa corren bajo su plena responsabilidad no teneindo la web ningún tipo de interés o participa con alguna. TuEncanto.com es una marca registrada de "Lo tengo todo Papi S.L.".